Αιματοκύλισμα στην Γάζα: Επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν

Το απόγευμα του Σαββάτου, μάλιστα, ο Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τόνισε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ και υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

BREAKING: Biden after his call with Netanyahu: The United States warns against any

other party hostile to Israel seeking advantage in this situation. My Administration’s support for Israel’s security is rock solid and unwavering

— Barak Ravid (@BarakRavid) October 7, 2023

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φρικτές επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία» συνέχισε ο Άντονι Μπλίνκεν και πρόσθεσε: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ζωές των Ισραηλινών που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις. Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους Ισραηλινούς εταίρους μας. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

We unequivocally condemn the appalling attacks by Hamas terrorists against Israel. We stand in solidarity with the government and people of Israel and extend our condolences for the Israeli lives lost in these attacks.

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) October 7, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα