Αγροτικά μπλόκα παντού από τη Λάρισα και βόρεια

Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα, στο μπλόκο της Νίκαιας, αποφασίζεται η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους. Αυτήν τη στιγμή μπλόκα υπάρχουν στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών-

Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβο του Δήμου Αμφίπολης. Τρακτέρ είναι, επίσης, παραταγμένα και στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, ενώ μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας έχει στηθεί στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι. Στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, εξάλλου, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής– Ξάνθης, ενώ οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έχουν αποφασίσει το κλείσιμο των δρόμων για μία ώρα έως και τη Δευτέρα με τη φυσική τους παρουσία κι όχι με τρακτέρ ή άλλα αγροτικά μηχανήματα.
Στο μεταξύ, χθες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση πραγματοποίησε συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου λαμβάνει χώρα η 8η διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας «Zootechnia». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε από τον αγροτικό κόσμο να συνειδητοποιήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και να αποχωρήσει από τους δρόμους, μολονότι παραδέχθηκε ότι έχει δίκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα