Αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες του δημάρχου Τορόντο γιατί είχε καπνίσει κρακ

Yπέρ της αφαίρεσης όλων των αρμοδιοτήτων από τον δήμαρχο της πόλης Ρομπ Φορντ, τον άνθρωπο που ανακοίνωσε δημόσια ότι έχει καπνίσει κρακ, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο.

Βάσει της απόφασης, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου μειώνεται κατά 60% και το προσωπικό του μπορεί πλέον να εργάζεται για λογαριασμό του αναπληρωτή Νορμ Κέλι.

Ο 44χρονος έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και δηλώνει ότι θα παλέψει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί.

Ο ίδιος

δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά είπε ότι θα τον βρουν απέναντί του στις επόμενες εκλογές όσοι ψήφισαν υπέρ του ξηλώματος.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι δημοκρατικό. Είναι μια δικτατορία. Το δημοτικό συμβούλιο μόλις είπε στον κόσμο που ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές ότι η ψήφος του δεν μετράει» δήλωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετανιώνει για τις δημόσιες δηλώσεις του, ο Φορντ είπε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη πολλές φορές και δεν έχει σκοπό να συνεχίσει να το κάνει. «Παραδέχθηκα τα λάθη μου και δεν έχω σκοπό να κάτσω εδώ και να ζητάω συνέχεια συγγνώμη» εξήγησε.

Ο Ρομπ Φορντ εξελέγη του 2010 χάρη στην υποστήριξη των συντηρητικών προαστίων του Τορόντο. Η συμπεριφορά του έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τη συντηρητική κυβέρνηση του Στίβεν Χάρπερ, καθώς η έκφραση αποδοκιμασίας εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα κόστιζε τις πολύτιμες ψήφους των προαστίων, ενώ η αποσιώπηση θα οδηγούσε σε επικρίσεις για υποκριτική στάση μίας κυβέρνησης που εξελέγη με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της πολιτιτικής της ατζέντας.

Οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν επιφυλάξει χλιαρή κριτική για τη συμπεριφορά του Ρομπ Φορντ, ελπίζοντας ότι η υπόθεση θα έχει ξεθωριάσει μέχρι τις εκλογές του 2015.

Ορισμένα μάλιστα μέλη της κυβέρνησης προσπαθούν να αντιστρέψουν την υπόθεση προς όφελος των Συντηρητικών επιτιθέμενοι κατά του ηγέτη των Φιλελευθέρων Τζάστιν Τριντό, που έχει παραδεχθεί ότι έχει καπνίσει μαριχουάνα από την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Τριντό, ο χαρισματικός γιος του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, αποτελεί τη σημαντικότερη πολτική απειλή για τους Συντηρητικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα