Bloomberg: Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο

Για την κρίση και την αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης κάνει λόγο το Bloomberg, σε ρεπορτάζ του σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο

για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

“Στην ορεινή πόλη της καστοριάς, μία ώρα μακριά από τα σύνορα με την Αλβανία, ο 88χρονος κ. Τσίτσκος ζει με τον γιο του σ ένα δωμάτιο και ζεσταίνονται με ένα ηλεκτρικό σώμα γιατί δεν έχει χρήματα να πληρώσει το πετρέλαιο” ξεκινάει το ρεπορτάζ στο οποίο αποκαλύπτεται πως εκατοντάδες είναι τα σπίτια που δεν ανοίγουν τα καλοριφέρ, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο. Μέσα στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η ιστορία του κ. Τσίτσκου.

Στο δημοσίευμα μάλιστα τονίζεται πως η πόλη δεν έχει λάβει επιδότηση από την κυβέρνηση για να ζεστάνει τα σχολεία και ο δήμαρχός της εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει και τις 53 σχολικές μονάδες, από το να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν.
“Η τιμή του πετρελαίου για κάθε νοικοκυριό αγγίζει τα 1.226 ευρώ για 1000λίτρα, μέσα στο δεύτερο μισό του 2012. 48% δηλαδή πιο ακριβό από ότι ήταν πέρσι την ίδια περίοδο. Η ίδια ποσότητα κοστίζει 861 ευρώ στην Αγγλία και 790 Ευρώ στη Νέα Υόρκη” εξηγεί το δημοσίευμα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα

Keywords
Τυχαία Θέματα