50 ευρώ για 10 λεπτά parking – Το νέο μέτρο που έχει διχάσει και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Δήμο της Χάγης

Μεγάλες αντιδράσεις έχει συγκεντρώσει η απόφαση του Δήμου στη Χάγη να χρεώσει 50 ευρώ για 10 λεπτά parking στο κέντρο της πόλης, ανεξάρτητα από τον χρόνο, είτε πρόκειται για 10′, είτε για μία ολόκληρη ημέρα.

Σημειώνεται πως το εν λόγω σύστημα βρίσκεται σε εφαρμογή και στην Ελλάδα, όπου το αντίτιμο ξεκινά από τα 0,50 ευρώ.

Πιλοτική η εφαρμογή

Η χρέωση των 50 ευρώ θα έχει πιλοτική εφαρμογή για διάστημα ενός χρόνου και αποτελεί απότοκο

των πιέσεων που άσκησαν οι κάτοικοι για την κατάληψη των θέσεων έξω από τα σπίτια τους από τουρίστες. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δεν χρεώνονται, με την προϋπόθεση ότι σταθμεύουν έξω από τις οικίες τους.

Το Δημαρχείο της Χάγης υποστηρίζει ότι ένα τόσο υψηλό τέλος στάθμευσης θα ενθαρρύνει τους τουρίστες και τους κατοίκους άλλων περιοχών της Χάγης να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε δημόσιους χώρους στάθμευσης όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Συνήθως, βέβαια, οι συγκεκριμένοι χώροι είναι άδειοι μιας και οι οδηγοί προτιμούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο.

Διχάζει το νέο μέτρο για το parking

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κάτοικοι επιδοκίμασαν το νέο σύστημα, χωρίς να απουσιάζουν και οι αντιδράσεις, με κύριους εκφραστές τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης που θεωρούν ότι οι ακριβές θέσεις στάθμευσης θα πλήξουν τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αντί για την επιβολή αυτού του ακριβού τέλους στάθμευσης θα ήταν προτιμότερο να επιβληθεί περιορισμός στον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα