Η Ελλάδα πλήρωσε τους δανειστές της – Εντολή για την καταβολή 6,25 δισ. ευρώ – ΔΝΤ: Πήραμε τα λεφτά μας

(upd)Εντολή για την καταβολή του συνολικού ποσού 6,25 δισ. ευρώ προς ΔΝΤ, ΕΚΤ και Τράπεζα της Ελλάδος, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σήμερα.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Επίσης καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ομόλογο που λήγει σήμερα (ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ συν τόκοι), καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται, τα κεφάλαια προέρχονται από τον δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που προβλέπει η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της.

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης

Στην ανακοίνωση ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του ΔΝΤ προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο διευθυντής επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμη προς το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ράις.

Εκταμιεύθηκαν τα 7,16 δισ. του δανείου – γέφυρα

Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δις ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σήμερα από τις Βρυξέλλες σημειώνοντας παράλληλα ό,τι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.

Ανέφερε επίσης πως σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές

Keywords
Τυχαία Θέματα