Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Σάμο. Δηλώσεις Αγγελόπουλου (video & photos)

16:02 9/7/2016 - Πηγή: BankWars

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα περισσότερα πύρινα μέτωπα στη Σάμο, με κάποιες μικροεστίες σε δύσβατα σημεία να επιμένουν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηρά και αέρα είναι σε συνεχή επιφυλακή και εγρήγορση για την κατάσβεση των συνεχών αναζωπυρώσεων που προκαλούνται από τον υψηλής έντασης αέρα. Έτσι, τα πεζοπόρα τμήματα είναι σε συνεχή κίνηση επί του δρόμου Βαθέος- Μυτιληνιών- Μεσόκαμπου, με την άμεση επέμβαση ελικοπτέρων και αεροπλάνων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Καλό θα είναι πάντως, οι κάτοικοι να μην κινούνται άσκοπα στους οδικούς άξονες αυτούς, αν δεν έχουν σοβαρό

λόγο για αυτό.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και επίτιμο Δημότη Σάμου) κ. Παυλόπουλο και εν συνεχεία ο τελευταίος παρενέβη προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, για αποστολή έμψυχου και άψυχου υλικού. Έτσι από το πρώτο φώς της μέρας επιχειρούν ένα Σινούκ του Στρατού, πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα και έξι καναντέρ.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρίδη, Διοικητή της Π.Υ. Σάμου, η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω της απουσίας των Καναντέρ τα οποία σταθμεύανε στη Σάμο, τα οποία είχαν αποσταλεί Αθήνα για τυχόν ξέσπασμα πυρκαγιάς στις προσφάτως πληγείσες περιοχές της Αττικής. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους ήταν η αιτία να πάρει διαστάσεις η φωτιά στη Σάμο. Παρόλα αυτά, το ευτύχημα ήταν οτι δεν κάηκαν σπίτια.

Η αιτία της φωτιάς ήταν εργασίες ηλεκτροκόλλησης…

Το neasamos.gr βρήκε τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βαθέος, κ. Βογιατζή πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο οι οποίοι προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις .

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Keywords
Τυχαία Θέματα