Υπάρχει νέο ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ – Ξεκινά άμεσα η διαδικασία αποκρατικοποίησης

Την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο για την απόκτηση της ΔΕΠΑ αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στο Βήμα FM ο υφυπουργός Ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η αλλαγή των δεδομένων, με την παρουσία της SOCAR στον ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ μέσω της Ελλάδας, αλλάζει και τις παραμέτρους κάτω από τις οποίες βλέπουν οι εταιρείες τη ΔΕΠΑ.

Και ήδη υπάρχει διαφορετικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ.

«Βεβαίως θα ξεκινήσει άμεσα και πάλι η διαδικασία αποκρατικοποίησης. Το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή είναι ευρωπαϊκό», αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργίου.

Για την επιλογή του TAP ο κ. Παπαγεωγίου είπε: «Το όραμα ολοκληρώθηκε. Μπήκαμε σ’ αυτόν τον ενεργειακό χάρτη με προοπτική έως το 2050 από την Ε.Ε. Ο νότιος διάδρομος θα περνάει μέσα από την Ελλάδα. Μιλούμε για μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα με 1,5 δις ευρώ και τουλάχιστον 2.000 θέσεις άμεσης εργασίας και οι έμμεσες θέσεις κατά μήκος όλης της Β. Ελλάδας, όπου θα κινηθεί ο αγωγός, υπολογίζονται τουλάχιστον σε 10.000. Και αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους Έλληνες είναι ότι θα υπάρχει αέριο, ενεργειακή επάρκεια, σε διαφορετική τιμή πλέον», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία που δημιουργεί ο ΤΑΡ στην Ελλάδα θα ξεκινήσει άμεσα, τους επόμενους 1-2 μήνες.»

Keywords
Τυχαία Θέματα