ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Δεκτό το Δημόσιο ως Πολιτική Αγωγή

[UPD] Θα παρασταθεί το Δημόσιο ως Πολιτική Αγωγή και στη δευτεροβάθμια δίκη του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου και των 16 συγκατηγορουμένων του, στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την ένσταση αποβολής της Πολιτικής Αγωγής που υπέβαλε με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε να απορριφθούν οι αιτιάσεις της υπεράσπισης, ώστε να παραστεί

το Δημόσιο στη δίκη λόγω της βλάβης που υπέστη από τη δράση των κατηγορουμένων.

Ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για τις μίζες, οι οποίες κινήθηκαν μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών στις υποθέσεις της αγοράς των υποβρυχίων και των TORM1.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν πως σε δεύτερο βαθμό θα πετύχουν επιεικέστερες ποινές ενώ Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου αναμένεται να δώσουν μάχη για να πετύχουν την αποφυλάκιση τους.

Με την υποβολή ένστασης για αποβολή της πολιτικής αγωγής από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, συνεχίζεται σήμερα ενώπιων του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων η δίκη για τις «χρυσές μίζες» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη της ένστασης της υπεράσπισης και την παραμονή της πολιτικής αγωγής στη δίκη, καθώς όπως είπε, το δημόσιο υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και πρέπει να προασπιστεί συμφέροντα του.

Στο δικαστήριο βρίσκονται εννέα από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων ενώ εκτίμησε ότι το ποσό που έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην υπουργός ζητούσε «ωφελήματα» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Keywords
Τυχαία Θέματα