Ξεκινά το Euro Working Group


Ξεκινά σε λίγο η συνεδρίαση του Euro Working Group Βρυξέλλες, όπου οι εμπειρογνώμονες των κρατών – μελών της Κομισιόν και της ΕΚΤ συνέρχονται για να τεθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, ύστερα από τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για το πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2016.

O Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου

Οικονομίας, Όλι Ρεν, σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε σήμερα εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ο κ. Π. Τσακλόγλου, ο πρόεδρος του ΣΟΕ, βρίσκεται στο Euro Working Group. Οι εντολές του πρωθυπουργού είναι ότι εκεί πρέπει να πει ότι η κυβέρνηση προχωρά και ότι είναι σίγουρος ότι όλοι οι βουλευτές, και ιδιαίτερα βουλευτές εμβέλειας του Φώτη του Κουβέλη, τελικά θα συναινέσουν.

Η σημερινή συνεδρίαση θα έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ενώ η ελληνική πλευρά θα δεσμευτεί για ψήφιση των μέτρων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Νοεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα