Β.ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Είμαστε στο σωστό δρόμο

Από το βήμα του συνεδρίου της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε:
«Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος», τόνισε ο γερμανός πολιτικός, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο ακροατήριο.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο», επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.

Σε χθεσινές του δηλώσεις είχε πει:

Οι επιτυχίες που μπορούμε να δούμε στην ευρωζώνη, και επίσης στην Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Για αυτό πρέπει να αποτρέψουμε το λάθος να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες μόλις εμφανιστούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα», δήλωσε o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο SWR.

«Εμείς, και η Ελλάδα επίσης, πρέπει να το εκλάβει αυτό ως διαβεβαίωση ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός και επομένως πρέπει να εμμείνει σε αυτόν. Και ότι το να το κάνει, φέρνει αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε

Δήλωσε ακόμη ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η προϋπόθεση για αυτό είναι η Ελλάδα να συμμορφωθεί με όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως αντάλλαγμα για τις διεθνείς διασώσεις.

Original article: Β.ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Είμαστε στο σωστό δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα