Βρούτσης στο Documento: Ο Φουρθιώτης ήρθε στο υπουργείο με μπράβους- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά

19:39 4/4/2021 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξή του στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαιώνει (χωρίς να τον κατονομάζει) την προσπάθεια Φουρθιώτη να αποσπάσει πολλά χρήματα από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία», ενώ προβαίνει και σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, φέρεται να επιχείρησε να εισπράξει μεγάλο ποσό χρημάτων από το πρόγραμμα που συστήθηκε λόγω πανδημίας δηλώνοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς, ενώ ανάλογο κόλπο φέρεται να επιχείρησε να κάνει και για ένα ακόμη πρόσωπο.

Ο Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαιώνει,

επισημαίνοντας ότι η κομπίνα έγινε αντιληπτή από τις υπηρεσίες και από τον ίδιο τον τότε υπουργό εξαιτίας ενός λάθους του λογιστή του Μ. Φουρθιώτη και για τον λόγο αυτό άλλαξε η νομοθεσία ώστε να σταματήσουν τέτοιες απόπειρες.

Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο οποίος αντικαταστάθηκε από υπουργός Εργασίας λίγο καιρό μετά την εμφάνιση της συγκεκριμένης κομπίνας, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για απειλές από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

«Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε», είπε στο Documento.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», είπε ακόμη.

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι άλλαξε ο νόμος και μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ «κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού, απάντησε: «Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ» και πρόσθεσε ότι το θέμα τον εξόργισε και του προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. «Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός», πρόσθεσε

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις αναφέρεται στον Μένιο Φουρθιώτη και τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento».

Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσουν «τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”».

Keywords
Τυχαία Θέματα