Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί στη διάρκεια της πανδημίας

Βρέθηκε πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος είχε κλαπεί από ένα μικρό ολλανδικό μουσείο το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο στο οποίο ανήκει το έργο τέχνης.

«Έχουμε εξαιρετικά ευχάριστα νέα. Ο πίνακας “Ο κήπος στο Nuenen” (“Lentetuin” ή “Spring Garden”) επέστρεψε στο μουσείο Groninger τριάμισι χρόνια μετά την κλοπή του» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του μουσείου.

Ο

πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1884, εκλάπη από το μουσείο «Singer Laren», ανατολικά του Άμστερνταμ, όπου είχε μεταφερθεί ως δανεικός για τις ανάγκες έκθεσης.

Η κλοπή έγινε στη διάρκεια των εβδομάδων του lockdown σε όλο τον κόσμο, στη διάρκεια της πανδημίας. Την εποχή εκείνη, η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία οι κλέφτες εισβάλλουν στο μουσείο «Singer Laren» σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες του για να κλέψουν τον πίνακα.

Το έργο απεικονίζει τον κήπο της ενορίας του Νούενεν, της μικρής ολλανδικής πόλη όπου ζούσαν οι γονείς του Βαν Γκογκ.

«Ο πίνακας έχει ταλαιπωρηθεί αλλά, εκ πρώτης όψεως, είναι σε καλή κατάσταση» ανακοίνωσε το μουσείο Groninger, προσθέτοτνας ότι το έργο βρίσκεται τώρα στο Μουσείο «Βαν Γκογκ» στο Άμστερνταμ και ότι θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες προτού επιστραφεί.

«Η αστυνομία ενεπλάκη σε όλες τις φάσεις για τον εντοπισμό του πίνακα. Το μουσείο δεν μπορεί να σχολιάσει τη συνεχιζόμενη έρευνα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι ο Άρθουρ Μπραντ, ένας διακεκριμένος Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία.

Keywords
Αναζητήσεις
vrethike-pinakas-tou-van-gkogk-pou-eiche-klapei-sti-diarkeia-tis-pandimias.htm
Τυχαία Θέματα