Βρετανία: Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας Γκέριτ

Το απόλυτο χάος μέσα εν μέσω χριστουγεννιάτικων διακοπών έφερε στη Βρετανία η καταιγίδα Γκέριτ, εξαιτίας της οποίας ακυρώθηκαν δρομολόγια αεροπλάνων, τρένων και πλοίων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρα έχει εκδώσει εννέα προειδοποιήσεις για πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους σε όλη τη χώρα.

Λόγω των πλημμυρών στη κύρια γραμμή West Coast σταμάτησε η λειτουργία των τρένων επηρεάζοντας τις συνδέσεις ανάμεσα στο Εδιμβούργο και

στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη και στο Μπέρμνιγχαμ. Τα τρένα East Midlands Railway επίσης δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ λάθος στη σηματοδότηση διέκοψε τα δρομολόγια ανάμεσα στο Λούτον και το Λονδίνο.

Στο Ντόβερ υπάρχουν μεγάλες ουρές από ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν στην άλλη πλευρά της Μάγχης, ωστόσο οι Αρχές προειδοποιούν για δίωρες καθυστερήσεις. Προβλήματα υπήρξαν και στη Σκοτία με καθυστερήσεις και ακυρώσεις των δρομολογίων των φέρι. Μάλιστα οδηγοί αποκλείστηκαν στην οδική αρτηρία που διασχίζει την κεντρική Σκοτία λόγω του χιονιού.

Αρκετές πτήσεις της British Airways ακυρώθηκαν λόγω περιορισμών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας προς ή από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Οι ακυρώσεις περιλαμβάνουν ταξίδια εσωτερικού προς Αμπερντίν, Εδιμβούργο, Γλασκώβη και Μάντσεστερ, και διεθνείς πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βερολίνο, Μαδρίτη και Παρίσι.

Keywords
Αναζητήσεις
vretania-sovara-provlimata-stis-sygkoinonies-logo-tis-kakokairias-gkerit.htm
Τυχαία Θέματα