Βρετανία: Εκατοντάδες αστυνομικές επεμβάσεις λόγω… Pokemon

Πλήθος αξιόποινων πράξεων και φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο στην Βρετανία λόγω του Pokemon Go.

Τουλάχιστον σε 290 περιστατικά χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία μόνο κατά τον Ιούλιο.

Ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας καταγράφηκαν μεταξύ άλλων σε Αγγλία και Ουαλία. Σε ορισμένες περιπτώσεις παίκτες έπεσαν θύματα εγκλημάτων, ενώ άλλοι κατηγορήθηκαν για διάπραξη αδικημάτων ή εκδήλωσαν αντικοινωνική συμπεριφορά, την ώρα που

«κυνηγούσαν» Pokemon.

Η αστυνομία του Σάρεϊ κλήθηκε να παρέμβει όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ τουλάχιστον 30 ατόμων που έπαιζαν το παιχνίδι, ενώ αξιωματικοί στη βόρεια Ουαλία συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος καλούσε παιδάκια στην πίσω αυλή του με το πρόσχημα ότι εκεί «υπήρχαν πολλά Pokemon».

Στο Τσέσιρ εκφράστηκαν ανησυχίες για παιδιά τα οποία περπατούσαν πάνω στους τάφους ενός νεκροταφείου παίζοντας το παιχνίδι. Επιπλέον, οι αρχές των Βρετανικών Συγκοινωνιών κατέγραψαν δύο περιστατικά, κατά τα οποία παιδιά πέρασαν πάνω από τις γραμμές του τρένου, ενώ έπαιζαν Pokemon Go.

Εξάλλου, πολλές ήταν οι αναφορές για οδηγούς οι οποίοι ασχολούνταν με το «κυνήγι» το μικρών τεράτων, την ώρα που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους. Η αστυνομία του Λάνκασιρ κατέγραψε 39 περιστατικά, τον μεγαλύτερο αριθμό από τα 29 αστυνομικά τμήματα που παρείχαν τα στοιχεία, σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Niantic από την πλευρά της με ανακοίνωσή της προτρέπει τους παίκτες να «συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους» τις ώρες που παίζουν το Pokemon Go.

Keywords
Τυχαία Θέματα