ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άγριο ξύλο στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 20 ετών [ΦΩΤΟ]

Η Βραζιλία συγκλονίστηκε χθες από πολύωρες διαδηλώσεις κοινωνικής δυσαρέσκειας, τις σημαντικότερες εδώ και 21 χρόνια, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας ενώ στο Ρίο εξελίχθηκαν βίαια.

Η διαδήλωση του Ρίο, η μεγαλύτερη στη χώρα, συγκέντρωσε 100.000 ανθρώπους, οι οποίοι αρχικά διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για την οργάνωση του Μουντιάλ 2014. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν βίαιη τροπή κατά τη διάρκεια της νύκτας, όταν δεκάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά του κοινοβουλίου της πολιτείας του Ρίο. Ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας διέλυσαν το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ και προχώρησαν σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων.

Οι διαδηλωτές επετέθησαν κατά του κτιρίου του τοπικού κοινοβουλίου με βόμβες μολότοφ και πέτρες και προπάθησαν να εισβάλουν από τα παράθυρα. Νωρίτερα είχαν πυρπολήσει αυτοκίνητο, κάδους απορριμμάτων και είχαν σπάσει γυάλινες προθήκες τραπεζών.

Το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας εκδηλώνεται τη στιγμή που η Βραζιλία, έπειτα από αρκετά χρόνια οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, περνά μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κάμψης και αύξησης του πληθωρισμού, και κυρίως των τιμών των ειδών διατροφής.

Η δημοφιλία της κυβέρνησης έπεσε κατά οκτώ μονάδες τον Ιούνιο, για πρώτη φορά από την εκλογή της Ντίλμα Ρουσέφ στην προεδρία το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα