ΒΟΥΛΗ: Προεδρεύει ο Α.Μητρόπουλος – Η Ζωή δεν θα πει το “ναι”

Ξεκίνησε μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία. Προεδρεύει ο αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος.

Νωρίτερα μεγάλα ερωτηματικά υπήρξαν για την στάση που προτίθεται να τηρήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που με διαδικαστικά τερτίπια καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίασης, αποφασίζοντας

να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής .

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, τυπολάτρισσα μέχρις κεραίας, ήθελε να ξεκινήσει η συζήτηση μετά την αλλαγή ημέρας (στις 12.00) ώστε να τηρηθεί η κοινοβουλευτική παράδοση που ήθελε τα κατεπείγοντα νομοσχέδια να συζητούνται την μια ημέρα στην αρμόδια επιτροπή και την άλλη στην Ολομέλεια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, και αρχικώς πρότεινε η συζήτηση στην ολομέλεια να ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής!

Η πρόταση απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ.Παππά.

Επέμεινε και επανηλθε με νέα πρόταση: Να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια στις 22:30, τα ολοκληρωθεί στις 6 τα ξημερώματα και οι βουλευτές να ψηφίσουν στις 7! Απερρίφθη και αυτή η πρόταση.

Τελικώς, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την άποψη των κομμάτων, να ξεκινήσει η συζήτηση στις 23:30 και να ολοκληρωθεί στις 3 τα χαράματα, ώστε να ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Μου προξενεί τεράστια εντύπωση το γεγονός, ότι όλα τα κόμματα προσπαθούμε να διευκολύνουμε την κυβέρνηση και η μόνη που προκαλείτε προσκόμματα είστε εσείς και η Χρυσή Αυγή!».
Τελικά αποφασίστηκε η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια στις 23:30 γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία πρέπει να φύγει 08:00 το πρωί για Βρυξέλλες.

H εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής ώστε να έχει δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup του Σαββάτου.

Αλλά υπολόγισε χωρίς τον παράγοντα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα