ΒΟΥΛΗ: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

00:45 9/5/2016 - Πηγή: BankWars

Σε όλα «ναι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Εγκρίθηκε το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, οπότε σήμερα στο Eurogroup, η ελληνική πλευρά πηγαίνει …καθαρή, έτοιμη (όπως πάντα) για …σκληρή διαπραγμάτευση.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επί της αρχής και επί άρθρων του νομοσχεδίου συμμετείχαν 296 βουλευτές.

Υπέρ ψήφισαν οι 153 βουλευτές του και των Ανεξαρτήτων

Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ψηφοφορία για το άρθρο 38 του νομοσχεδίου, με το οποίο παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες η διάρκεια του αγγελιόσημου, η ΝΔ ψήφισε παρών.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Βλάσσης, από το ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά και από την ΧΑ ο Νίκος Μίχος. Οι βουλευτές έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν, αλλά η ψήφος τους δεν προσμετράται.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ: Μα γιατί το κουράζετε; Γιατί περιμένετε να πάει μεσάνυχτα για να ψηφίσετε; Μιμείστε τους παπάδες και τους ψάλτες που επαναλαμβάνουν τα ίδια τροπάρια, μέχρι να πάει 12.00 για να ψάλλουν το ‘Χριστός Ανέστη”…Και στην αποψινή βραδιά, ταιριάζουν μάλλον καλύτερα τα τροπάρια του Επιταφίου: Η ζωή (των Ελλήνων) εν τάφω!

ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Έγγραφο της Κομισιόν που στάλθηκε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στις 7 Μαίου αναφέρει ότι θα υπάρξει περικοπή μισθών στο δημόσιο και νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg .

Συγκεκριμένα, το έγγραφο επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για περικοπή μισθολογικού κόστους δημοσίου ύψους 0,2% του ΑΕΠ ή 350 εκατ. ευρώ, καθώς και για νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, καφέ, στο πλαίσιο ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2016.

Επίσης, με βάση το έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο, η Κομισιόν αναφέρει ως προαπαιτούμενο την τροποποίηση της νομοθεσίας για τα NPLs, ώστε να αφαιρεθούν τα φορολογικά και άλλα εμπόδια για την αποτελεσματική λειτουργία των εν λόγω αγορών.

Η Ελλάδα “θα απελευθερώσει άμεσα την πώληση όλων των εξυπηρετούμενων και μη δανείων με τη μόνη προσωρινή εξαίρεση, την πώληση των (μη εξυπηρετούμενων) δανείων για κύριες κατοικίες με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ, για τις οποίες η απελευθέρωση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018”, αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν σύμφωνα με το Bloomberg.

“Συμφωνία έχει επιτευχθεί για άλλα σημαντικά μέτρα για την καταπολέμηση των NPLs και αυτά θα είναι βασικά στοιχεία για τις επόμενες αξιολογήσεις του προγράμματος”, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ελλάδα και οι πιστωτές συμφωνούν στην προσαρμογή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, του πετρελαίου ντήζελ για μεταφορές και θέρμανση, υγραέριο, κηροζίνη και φυσικό αέριο.

Ακόμη, γίνεται λόγος για την αύξηση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και την κατάργηση της εξαίρεσης του 50% για τον ειδικό φόρο στα αλκοολούχα ποτά για τα Δωδεκάνησα.

Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα και τον καπνό, καθιερώνεται νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης για τον καφέ και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, εισάγεται νέος φόρος πληρότητας στα ξενοδοχεία (με περισσότερα από δύο αστέρια και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), εισάγεται μια μόνιμη αύξηση του ακαθάριστου των φορολογικών εσόδων από τυχερά παιχνίδια στο 35% για να αντικαταστήσει μια εισφορά 5 σεντς για τα τυχερά παιχνίδια.

Επιπλέον, εισάγεται μια εισφορά 5% για τους συνδρομητές ευρυζωνικής και 10% για τους συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης, αυξάνεται η φορολογία για τα επενδυτικά οχήματα, δηλαδή τα UCITS funds, τις real estate επενδυτικές εταιρείες, και τις εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

“Αυτό το πακέτο των μέτρων θα θεσπιστούν μέσω νομοθετικών πράξεων και μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2016 ως προαπαιτούμενη δράση (prior action)”, για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, αναφέρει το draft document.

Επίσης, αναφέρεται ότι “η δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι το 2018 αποτελείται από 1% του ΑΕΠ μέσω μιας μεγάλης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, 1% του ΑΕΠ από τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, και άνω του 0,2% του ΑΕΠ από την αύξηση του ΦΠΑ, 0,2% από το μισθολογικό κόστος του δημοσίου τομέα, και το υπόλοιπο 0,6% από άλλα μέτρα, κυρίως στους τομείς των οχημάτων, των ειδικών φόρων και των φόρων κατανάλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα