ΒΟΥΛΗ – Οριστικό: Τα πρόστιμα σε 6 μήνες (και όχι 2) από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής – Αφορά μόνο φορολογικές οφειλές

Τελικά αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας στο άρθρο για τα πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, όπου άλλαξε τις διατυπώσεις του άρθρου και τις αντικατέστησε με τις διατυπώσεις του Κώδικα που ψηφίσθηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο.

Έτσι η επιβολή του προστίμου 10% επί της οφειλής θα γίνεται 6 μήνες μετά την λήξη προθεσμίας πληρωμής της οφειλής και όχι σε δύο μηνες

που αναφέρει το νομοσχέδιο

Επίσης το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο για φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο και όχι για πολεοδομικές ή άλλες παραβιάσεις.

Η σχετική παράγραφος του άρθρου 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς αντικαθίσταται ως εξής: «Για οποιοδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής» κατ’ ανάλογη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Και θεσπίζεται ότι: «Προκειμένου περί δημοσίων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δυο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι (6) μήνες». Επίσης, σημειώνεται ότι «πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων, δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις των οφειλών, οι οποίες προέρχονται από επιβολή προστίμων σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ

O υπουργός Οικονομικών άσκησε δριμία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως “πουθενά δεν βλέπω κάτι που να δικαιολογεί τα αντιφατικά που υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας. Πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό”.

“Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι πολύ καιρό ακόμα θα πατάει σε δύο βάρκες. Τον προειδοποιώ πως σε λίγο καιρό θα πέσει στη θάλασσα”, σημείωσε.

Original article: ΒΟΥΛΗ – Οριστικό: Τα πρόστιμα σε 6 μήνες (και όχι 2) από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής – Αφορά μόνο φορολογικές οφειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα