ΒΟΥΛΗ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: 178 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης

Την ερχόμενη Κυριακή, κάλπες! Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, 178 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα

την επόμενη Κυριακή, ενώ 120 της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ (σ.σ. κατέθεσε δική του πρόταση, προκειμένου ο λαός να ερωτηθεί εάν δέχεται ή απορρίπτει και την ελληνική πρόταση) καταψήφισαν.

Απόντες ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα, Γιώργος Γαλέος, ο οποίος δεν είχε στείλει επιστολική ψήφο στο Προεδρείο, καθώς και η βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά, Μαρία Αντωνίου, που είχε στείλει επιστολή αναφέροντας ότι θα ψήφιζε «όχι», αλλά δεν ελήφθη υπόψη καθότι δεν απουσίαζε για επίσημη αποστολή της Βουλής.

Αμέσως μετά, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέβη στο προεδρικό μέγαρο και επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την έγκριση του δημοψηφίσματος από το Σώμα, προκειμένου αυτός να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σήμερα.

Πριν την ψηφοφορία, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά των ισχυρώψν της Ευρώπης και ιδιαίτερα κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Eurogroup. Η σημερινή ημέρα, είπε, θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα. Όχι μόνο για την επιλογή του Eurogroup να συνεδριάσει, αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο (σ.σ. τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας), αλλά και γιατί σε ένα συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, συμπλήρωσε.

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Υποσχεθήκατε μία συμφωνία εντός του ευρώ. Αθετήσατε και τις δύο υποσχέσεις που δώσατε», τόνισε και επισήμανε ότι «επιπλέον μας οδηγείτε σε έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ». Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα ισοδυναμεί με αυτοκτονία και διεμήνυσε ότι «τη χώρα δεν θα σας αφήσουμε να τη διαλύσετε».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Όχι στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας. Η Ελλάδα έχει προορισμό να ζήσει και θα ζήσει», επισήμανε και κατηγόρησε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν ζήσει ποτέ από τη δουλειά τους. «Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης μαρτυρούν ότι το μόνο που σαν ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η παρέα σας. Δεν διαπραγματευτήκατε στην Ευρώπη. Πήγατε χωρίς χαρτιά, προτάσεις και σχέδιο. Μια σχολική εκδρομή κάνατε», τόνισε.

Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ωμή και προκλητική κοροϊδία του λαού από την κυβέρνηση.

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαός να απαντήσει».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προειδοποίησε ότι η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία το βράδυ της Τρίτης. Όπως είπε, το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει, καθώς η πρόταση των δανειστών δεν υφίσταται πλέον, και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να το ανακαλέσει και να προχωρήσει σε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα