Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Προμελετημένο το χτύπημα- 10 κιλά εκρηκτικών – Ποια οργάνωση «βλέπουν» οι Αρχές

Για επαγγελματική ενέργεια κάνουν λόγο οι Αρχές, όσον αφορά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 2:37 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ και η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τις Αρχές το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν προμελετημένο και λεπτομερώς σχεδιασμένο για μέρες, προκειμένου η βόμβα

να τοποθετηθεί σε σημείο όπου δεν θα γίνονταν αντιληπτοί οι δράστες και ταυτοχρόνως θα δημιουργούσαν τις μεγαλύτερες δυνατές καταστροφές.

Αστυνομικές πηγές να μιλούν για 10 κιλά εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα μείγμα εκρηκτικών υλών με προσθήκη αμμωνίας και ΤΝΤ προκειμένου να αυξήσουν την ταχύτητα και την ισχύ της βόμβας.

Λίγη ώρα πριν την έκρηξη, άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ιστοσελίδα από εμφανή τηλεφωνικό αριθμό και προειδοποιούσε για την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας μάλιστα αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Έτσι και έγινε. Στις 2:37 πραγματοποιήθηκε ισχυρότατη έκρηξη η οποία προκάλεσε ζημιές σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός. οι δράστες της επίθεσης φαίνεται πως λειτούργησαν με απόλυτη μεθοδικότητα.

Ποιους βλέπουν πίσω από το χτύπημα

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, οι Αρχές – εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες – φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκονται από πίσω μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Μέλη της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα από την έκρηξη της βόμβας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι οι δράστες έφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί και να χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο για τη διαφυγή τους η οποία, όπως όλα δίεχνουν έγινε από την υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ εκεί όπου, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, το σημείο είναι «τυφλό» και δεν υπάρχουν κάμερες. Η επιλογή του σημείου δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι βομβιστές είχαν μελετήσει καλά την περιοχή για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

Καμένο όχημα στα Πετράλωνα – Εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε από τους βομβιστές

Εικόνες από drone μετά από την βόμβα στον ΣΚΑΪ

Βόμβα στον ΣΚΑΪ – Πρόλαβαν και σώθηκαν εργαζόμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα