Βόμβα ESM: «Παγώνει» τα μέτρα για το χρέος – «Τράβηξε» το χαλί στον Τσίπρα ο Σόιμπλε

upd: 16.20Ραγδαίες και άκρως αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την Ελλάδα, καθώς ο ESM ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά τις μονομερείς εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος του ESM δηλώνει πως «μετά από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δαπανήσει

επιπλέον δημοσιονομικά οφέλη σε συντάξεις και ΦΠΑ το διοικητικό συμβούλιο του ΕFSF και ESM αποφάσισε να παγώσει τις αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θεσμοί αξιολογούν αυτή την στιγμή τις επιπτώσεις της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το πρόγραμμα του ESM και τους στόχους και τις δεσμεύσεις του. «Το διοικητικό συμβούλιο θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πως θα συνεχίσει», ανέφερε.

15.22: Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Έλληνα πρωθυπουργού, λίγα 24ωρα πριν τη συνάντησή του με τον Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Της απόφασης του ΕSM προηγήθηκε η παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο προειδοποίησε για τον κίνδυνο καθυστέρησης των αποφάσεων για το χρέος και ζήτησε ενημέρωση από τους θεσμούς για το αν η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων.

Σε ρόλο… χωροφύλακα ο Σόιμπλε – Ζητά ενημέρωση για τον …μποναμά Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα