Βίκτωρ Ρέστης: Στη φυλακή – “Πληρώνει αμαρτίες αλλονών”;


Την προφυλάκιση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ως υπόπτου φυγής αποφάσισαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, παρά το γεγονός ότι ο εφοπλιστής κατέθεσε σήμερα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 6,2 εκατ. ευρώ.

Στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, ο εφοπλιστής αρνήθηκε πώς κατέληξαν στον ίδιο 5,8 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνειο από την τράπεζα FBB, της οποίας ήταν βασικός μέτοχος μέχρι πρότινος.

Μετά από 3ωρη διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο

ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως για λόγους ηθικής τάξης κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Υπέδειξε μάλιστα έναν πρώην στενό του συνεργάτη και ήδη καταζητούμενο ως το πρόσωπο που οικειοποιήθηκε τα χρήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων απο την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα