ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ… ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ;

Πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, αποκάλυψε ότι δέχεται ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά «Μόνο εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχτεί από φαρμακοβιομηχάνους να μην περάσει αυτή η τροπολογία» ενώ εξαπέλυσε εκ νέου

επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στην επίμαχη ρύθμιση τονίζοντας ότι η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –την Τετάρτη κατά την ονομαστική ψηφοφορία- αν είναι αρνητική, θα τη συνοδεύει μια ζωή.

Μάλιστα επικαλούμενος το επιχείρημα το ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε ο Υπουργός, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τα 3/4 από τα φάρμακα που μειώνονται αφορούν ξένες φαρμακοβιομηχανίες και το 1/4 ελληνικές.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία δήλωσε διαθέσιμος να τον καλέσουν την Τρίτη στην Κουμουνδούρου για να εξηγήσει γραμμή- γραμμή τι λέει η τροπολογία.

Δ. Στρατούλης: Πολιτική…σουπιά ο Αδ. Γεωργιάδης – “Εξυπηρετεί τις πολυεθνικές”

«Ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί ως πολιτική σουπιά, ρίχνει το πολιτικό του μελάνι για να αποπροσανατολίσει» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ερωτηθείς για τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας.

«Αν περάσει η τροπολογία που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών του φαρμάκου, που παράγουν γενόσημα σε εργοστάσιά τους στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν. Έτσι θα γεμίσει η ελληνική αγορά με γενόσημα φάρμακα τα οποία δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν γιατί ο ΕΟΦ είχε 500 υπαλλήλους και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μείνει με πολύ λιγότερους, λίγο παραπάνω από εκατό, και όπως έχουν πληροφορηθεί για τον έλεγχο των φαρμάκων διατίθεται μόνο ένας υπάλληλος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι η ελληνική αγορά, οι ασφαλισμένοι, οι ασθενείς θα χρησιμοποιούν φάρμακα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί. «Εμείς έχουμε προτείνει από την αρχή γενική μείωση στην τιμή όλων των φαρμάκων -και πρωτότυπων και γενόσημων- κατά 15 έως 20% και επιμένουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τις πολυεθνικές που θα έλθουν με φθηνό, ανεξέλεγκτο γενόσημο φάρμακο και με αυτόν τον τρόπο θα κυριαρχήσουν στην αγορά θα κλείσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μετά θα λειτουργήσουν ως καρτέλ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «στο Κόκκινο», που κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας. «Σαφώς και δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Τώρα αν μια επιχείρηση διαφημίζεται στον ραδιοσταθμό αυτό συμβαίνει σε όλους τους ραδιοσταθμούς της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεδομένες και αξιώνουν φθηνό και ποιοτικό φάρμακο για όλο το λαό και μάλιστα να καλύπτουν τις δαπάνες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο και όχι οι ασφαλισμένοι. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί δημόσια εθνική φαρμακοβιομηχανία, που θα μπορεί και σε δύσκολες συνθήκες, αν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκου στην Ελλάδα, να μπορέσει να τις αναπληρώσει και δεύτερον να μειώνει όσο το δυνατόν περισσότερο με την παρέμβασή της».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε τέλος «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθέτημα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες της πρώτης κατοικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες και ουσιαστικά θα τις μετατρέψει σε πρόταση μομφής και δυσπιστίας στην κυβέρνηση».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ:

Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα. Ο υπουργός καταγγέλει διαπλοκή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των φαρμάκων και θίγονται από τις μειώσεις στις τιμές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά πως η κυβέρνηση πριμοδοτεί εισαγόμενα φάρμακα πολυεθνικών εις βάρος των ελληνικών εταιρειών.

Στο …παιχνίδι μπαίνουν και τα media καθώς στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίαες ημέρες οι εφημερίδες της οικογένειας Γιαννακόπουλου έχουν πάρει σαφή θέση κατά του Α. Γεωργιάδη. Μάλιστα, η Newsbomb καλεί σήμερα τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά το θέμα.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην “Αυγή της Κυριακής”, με την υπογραφή “ειδικού συνεργάτη”, όπου γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άρθρο που διοχετεύτηκε από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας λίβελο και υιοθέτηση αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών.

Προσέθεσε δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο μία οπαδική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων.

Ο κ. Γεωργιαδης σημείωσε ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, “θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα”.

Ο Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε πολύ άγρια κόντρα με προσωπικά χαρακτηριστικά εξελίχθηκε η αντιπαράθεση του Αδ. Γεωργιάδη με τον Γ. Μπαλάφα στο Mega καθώς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες του υπ. Υγείας για την εφημερίδα “Αυγή” τον ανώνυμο ειδικό συνεργάτη και το Ν. Παππά του Α. Τσίπρα.

«Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”», είπε μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Γ. Μπαλάφας επέμεινε περισσότερο στα γεννόσημα και λιγότερο στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΣΟΚ

Για το ίδιο θέμα έκανε παρέμβαση και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σε ανατηση του στο twitter δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων θα πιστοποιεί και τα φάρμακα.Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιστοποίηση θα γίνεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Εμείς προτείναμε μια γενικευμένη, σε εγχώρια και εισαγόμενα φάρμακα, οριζόντια μείωση 15 με 20%”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργού Υγείας για τις αντιδράσεις της Κουμουνδούρου στη μείωση της τιμής 6.000 φαρμάκων.

“Αντ΄ αυτού έχουμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει εις βάρος των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών εισαγόμενα φάρμακα πολυεθνικών, τα οποία είναι και αμφιβόλου ποιότητας. Διότι εντάξει το γενόσημο, βεβαίως, αλλά το γενόσημο πρέπει να είναι αξιόπιστο και να προέρχεται από χώρες οι οποίες έχουν ελέγχους”, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι.

Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Newsbomb:

Original article: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ… ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ;.

Keywords
Τυχαία Θέματα