Βερολίνο: Η αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο για την επίθεση – Επικήρυξη με 100.000 ευρώ

upd:Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν οι γερμανικές αρχές τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Αμρί, τον βασικό ύποπτο στον οποίο εστιάζουν πλέον οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. «Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος», τόνισε.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν

την οικογένεια του υπόπτου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο έπειτα από τον εντοπισμό της ταυτότητάς του κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, αναφέρει σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει τις πηγές του, το έγγραφο αυτό φέρει το όνομα Ανίς Αμρί και ο κάτοχός του είναι γεννημένος το 1992 στην πόλη Ταταουίν. Ο άνδρας αυτός θεωρείται ότι κυκλοφορεί με πολλά ονόματα.

Από την πλευρά του, ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας rbb μετέδωσε σήμερα ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο σε σχέση με την ίδια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία άφησε ελεύθερο έναν Πακιστανό, ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο κι είχε συλληφθεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας έπειτα από την επίθεση, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδέχεται να οπλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα