Βέροια: Από ασφυξία στα νερά του Αλιάκμονα κατέληξε το βρέφος – Την Τετάρτη η απολογία της μητέρας

15:24 2/1/2023 - Πηγή: BankWars

Από ασφυξία μέσα στο νερό κατέληξε το 11 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε χθες νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα, σύμφωνα με τη νεκροψία–νεκροτομή που διενεργήθηκε. Η μητέρα του, η οποία ομολόγησε ότι το άφησε στο φράγμα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βέροιας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό, δηλαδή

ήταν ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού. Εντοπίστηκαν επίσης δαγκωματιές στο κορμάκι του παιδιού, οι οποίες έγιναν αφού ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η τραγική υπόθεση άρχισε την παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν η 29χρονη μητέρα έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη ημέρα χωρίς το βρέφος. Οι γονείς της τη ρώτησαν πού ήταν το κοριτσάκι και εκείνη δεν έδινε σαφείς απαντήσεις, γεγονός που τους αναστάτωσε και το ανέφεραν στις Αρχές.

Έπειτα από εξονυχιστικές έρευνες, το άψυχο κορμάκι του μωρού εντοπίστηκε να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές.

Νωρίτερα σήμερα η 29χρονη μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Βέροιας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα