Βενιζέλος: “Βγαίνουμε απ’την κρίση” – Τι είπε για τις επιχειρήσεις με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

«Είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,

που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία. Οι πιστώσεις αυτές θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης. Θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα επιτόκια γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε μάλιστα πως «θα γυρίσει ο τροχός» και πως «αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το μνημόνιο».

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Χόγιερ συζητήθηκε επίσης «το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται».

Original article: Βενιζέλος: “Βγαίνουμε απ’την κρίση” – Τι είπε για τις επιχειρήσεις με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα