ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: Να προβληθούν διεθνώς οι ελληνικές επιτυχίες

15:16 3/4/2014 - Πηγή: BankWars

Η διεθνής προβολή της αλλαγής σελίδας που κάνει η Ελλάδα, ήταν το βασικότερο θέμα που συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ

– Αφρικής.

«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης ήταν να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην τελική φάση της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και από την κρίση.

«Το γεγονός αυτό συνδέεται με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους» επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον προσδιορισμό ορισμένων τεχνικών δεδομένων.

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια πραγματικότητα, που θα γίνει σταδιακά και προστατευμένα. «Έχει μεγάλη σημασία, η Ελλάδα να ξαναμπεί στις αγορές, να τοποθετηθεί στη θέση που τής αρμόζει από τις αγορές, οι οποίες αντιλαμβάνονται πολλές φορές καλύτερα τα πράγματα από τους διάφορους τεχνοκράτες ή ακόμη και από τους θεσμικούς μας εταίρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει την αλλαγή και την ανταπόδοση των θυσιών, που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Original article: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: Να προβληθούν διεθνώς οι ελληνικές επιτυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα