ΒΑΤΙΚΑΝΟ – ΣΚΑΝΔΑΛΑ: Παραίτηση του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκοτίας

Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκοτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος κατηγορείται από τέσσερις ιερείς για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια.

Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Εκκλησία της Σκοτίας, αλλά και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γενικότερα, που παλεύει να ενισχύσει την εικόνα της εν όψει της εκλογής νέου ποντίφικα.

Δεδομένων

των εξελίξεων, σύμφωνα με το BBC, ο Ο’Μπράιαν δεν πρόκειται να λάβει μέρος στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα.

Ο 74χρονος καρδινάλιος αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις 11 Φεβρουαρίου.

Eνας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα «μη επιθυμητών φροντίδων» από τον καρδινάλιο κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Eνας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα