Βασιλισσα της Ισπανίας η πρώην δημοσιογράφος Letizia Ortiz Rocasolano

08:07 3/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χ.Κάρλος παραδίδει το θρόνο στο γιο του Φελίπε. Νέα βασίλισσα της χώρας, Letizia Ortiz Rocasolano και παντρεύτηκε τον Φελίπε στις 22 Μαΐου 2004 στον καθεδρικό ναό της Μαδρίτης, Santa Maria la Real de la Almudena.

Γεννημένη στην Ισπανία στις 15 Σεπτεμβρίου 1972 η κομψή Letizia πριν μπει στη βασιλική οικογένεια ήταν δημοσιογράφος

και παρουσιάστρια ειδήσεων.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο ”Complutense University of Madrid” και είναι κάτοχος διπλώματος της οπτικοακουστικής δημοσιογραφίας του Institute for Studies in Audiovisual Journalism. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε πολλές γνωστές εφημερίδες της εποχής όπως την εφημερίδα La Nueva España και ΑBC.

Η γνωριμία της και ο αρραβώνας της με τον διάδοχο του θρόνου δεν είχε την καθολική αποδοχή του παλατιού. Ήταν αρκετά ταπεινή για τα γούστα τους και μάλιστα διαζευγμένη, αφού είχε παντρευτεί στο παρελθόν τον συγγραφέα και καθηγητή φιλολογίας Alonso Guerrero Pérez.

Η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τη γλυκιά Letizia και ο γάμος δεν άργησε να έρθει. Η πρόταση έγινε με τη συνοδεία ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού 16 καρατίων.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Leonor η οποία γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005 και τη Sofia η οποία γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 2007.

Το πλήρες όνομά της, μετά τον πριγκιπικό γάμο, είναι το εξής (λιτό): Her Royal Highness Doña Letizia, Princess of Asturias, Princess of Viana, Princess of Girona, Duchess of Montblanc, Countess of Cervera and Lady of Balaguer.

Original article: Βασιλισσα της Ισπανίας η πρώην δημοσιογράφος Letizia Ortiz Rocasolano.

Keywords
Τυχαία Θέματα