Βαγγέλης Ντηνιακός: Ένας 35 χρονος διεκδικεί το Δήμο Χαιδαρίου χωρίς παρωπίδες

Με σημαία το τρίπτυχο « διαφάνεια – καθαριότητα – εργατικότητα » κατέρχεται στις εκλογές για τη Δημαρχία Χαιδαρίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός, γιος του επί σειρά πολλών ετών δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού. «Χαϊδάρι ξανά» είναι ο τίτλος του συνδυασμού του, τον οποίο ο 35 χρονος υποψήφιος δήμαρχος έχει πλαισιώσει με νέους σε ηλικία υποψηφίους συμβούλους. “Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, ενώνοντας πολίτες, νέους και

παλαιότερους που αγαπάνε το Χαϊδάρι και δεν υποδύονται μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ρόλους. Ο συνδυασμός μας λέγεται «Χαϊδάρι Ξανά» γιατί φιλοδοξούμε να κερδίσουμε τη χαμένη μας περηφάνια μέσα από τη σκληρή δουλειά, τις γνώσεις, την εμπειρία, την εντιμότητα”, δηλώνει ο κ.Ντηνιακός .

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες, εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος;

Τρεις είναι οι μεγάλες προτεραιότητες των πρώτων ημερών: Πρώτον, οικονομικό νοικοκύρεμα με αναδιάρθρωση της οικονομικής υπηρεσίας. Κάθε Χαϊδαριώτης θα ξέρει τι συμβαίνει με το κάθε ευρώ στα ταμεία του Δήμου. Δεύτερον, αναβάθμιση της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου μας, για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών του νέου ΕΣΠΑ. Δεν θα χαθεί λεπτό δουλειάς, για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε έργα για κοινωνική πολιτική, πόρους για τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον τις υποδομές, τους δημόσιους χώρους. Τρίτον, αναδιοργάνωση των κοινωνικών μας υπηρεσιών, αφού με διακριτικότητα καταγράψουμε όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος στα δύσκολα.

Ο Δήμος έχει πολλά οικονομικά προβλήματα. Πώς θα τα αντιμετωπίσετε και μάλιστα σε περίοδο κρίσης;

Τα οικονομικά του Δήμου είναι μια ανοιχτή πληγή, που δένει τα χέρια για να επιστρέψεις στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες. Το γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι κακή, αλλά όπως σας είπα, χρηστή διοίκηση σημαίνει νοικοκυρεμένη Διοίκηση. Όχι σπατάλες, όχι χαριστικές πράξεις. Θα ελέγχουμε τις ροές των εσόδων και εξόδων του Δήμου και θα τις δημοσιοποιούμε τακτικά. Θα αναδιαπραγματευτούμε τα δάνεια. Θα κάνουμε φύλλο και φτερό τις κοστολογήσεις κάθε υπηρεσίας που αγοράζει ο Δήμος, καθώς και θα διαπραγματευτούμε με τους προμηθευτές. Κάθε Χαϊδαριώτης θα γνωρίζει πού πηγαίνει και από πού έρχεται κάθε ευρώ. Όπου η υπηρεσία χωλαίνει, θα την βελτιώσουμε με κατάρτιση των υπαλλήλων και νέες τεχνολογίες. Θα εισπράξουμε τις οφειλές που αδικαιολόγητα χρονίζουν. Άμεσα, η ομάδα για το νέο ΕΣΠΑ θα σηκώσει τα μανίκια για να φέρει πόρους που θα επενδυθούν στις γειτονιές μας. Χρόνος δεν υπάρχει, γιατί οι ανάγκες είναι πιεστικές και οι προσδοκίες μεγάλες. Αλλά να είναι για ένα πράγμα σίγουροι οι συμπολίτες μου: Δεν θα υπολογίσουμε ούτε προσωπικό κόστος ούτε πολιτικό κόστος. Το Δήμο θα τον νοικοκυρέψουμε.

Original article: Βαγγέλης Ντηνιακός: Ένας 35 χρονος διεκδικεί το Δήμο Χαιδαρίου χωρίς παρωπίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα