“Βάλτε φρένο στη Ρωσία” ζητά η Τιμοσένκο – “Ναι” των ΗΠΑ σε οικονομική βοήθεια – Ο Ολάντ πουλάει πολεμικά πλοία στη Ρωσία!

23:44 6/3/2014 - Πηγή: BankWars

ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ: ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο ζήτησε σήμερα από την Ευρώπη να λάβει ισχυρή δράση μετά την ανακοίνωση της Κριμαίας ότι προτίθεται να ενταχθεί στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Μόσχα θα καταλάβει και την υπόλοιπη Ουκρανία, αποσταθεροποιώντας την ήπειρο.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Δουβλίνο, η Τιμοσένκο προειδοποίησε

ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκμεταλλευθεί οποιαδήποτε αδυναμία της Δύσης.

«Αν επιτρέψουμε στη Ρωσία να πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου υπό την απειλή όπλων σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας, θα χάσουμε την Ουκρανία και τη σταθερότητα σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004. Η Τιμοσένκο είπε ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να ελπίζει να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία είχε απορρίψει ο Γιανουκόβιτς.

«Ελπίζω ότι πριν ή μετά τις προεδρικές εκλογές (που είναι προγραμματισμένες για τις 25 Μαΐου) θα υπογράψουμε τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ», δήλωσε.

ΗΠΑ: Η ΒΟΥΛΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η οικονομική βοήθεια που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία εγκρίθηκε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 385 ψήφους υπέρ και 23 κατά, όμως μένει να υιοθετηθεί από τη Γερουσία για να οριστικοποιηθεί.

Το μέτρο εξουσιοδοτεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εγγυηθεί δάνεια προς τις ουκρανικές αρχές, γεγονός που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα είναι εγγυήτριες τυχόν δανείων που θα δοθούν στην Ουκρανία και θα κληθούν να επέμβουν σε περίπτωση στάσης πληρωμών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να εγγυηθεί δάνεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο ΟΛΑΝΤ …ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα ότι το συμβόλαιο για την πώληση δύο γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία δεν έχει ακυρωθεί, «σε αυτό το στάδιο».

«Σεβόμαστε τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Δε βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το στάδιο κι επιθυμούμε να αποφύγουμε να φθάσουμε εκεί» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνόδου για την Ουκρανία.

Original article: “Βάλτε φρένο στη Ρωσία” ζητά η Τιμοσένκο – “Ναι” των ΗΠΑ σε οικονομική βοήθεια – Ο Ολάντ πουλάει πολεμικά πλοία στη Ρωσία!.

Keywords
Τυχαία Θέματα