Τ.Τ.: ΤΟ “ΦΙΛΕΤΟ” ΣΤΗΝ ALPHA BANK

00:18 9/1/2013 - Πηγή: BankWars

H Εθνική Τράπεζα ζήτησε την παράταση των αποφάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Eurobank. Αν δεν δοθεί η παράταση, γράφαμε στο bankwars, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο τράπεζες

να μην καταθέσουν την Παρασκευή δεσμευτικές προτάσεις, με την Alpha Bank και την Attiki Bank να μένουν οι μόνες υποψήφιες. Παράταση δεν πρόκειται να δοθεί, άρα, η ALPHA ειναι αυτή που θα παρει το “φιλέτο” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΧΘΕΣ, 8/1 ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Γιατί η Alpha είναι το φαβορί

Τη στιγμή που οι μέχρι σήμερα μέτοχοι του Τ.Τ ετοιμάζονται να …ξεχάσουν και να διαγράψουν τα χρήματα που τοποθέτησαν κάποια στιγμή επενδύοντας στη μετοχή, δεδομένης της απόφασης για διάσπαση του Τ.Τ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ο αγώνας για την αγορά του «φιλέτου», δείχνει να έχει κριθεί.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της ATTICA, που είναι από τους «διαμορφωτές» του νέου τραπεζικού τοπίου στο «περιθώριο και αν…», μένουν στη διεκδίκηση η ΕΤΕ, η Eurobank και η Alpha Bank.

Οι δύο πρώτες, ενώ ετοιμάζονται για ενοποίηση και μάλιστα πιεζόμενες από συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι αξιοσημείωτο πως δεν κατέβασαν κοινή προσφορά. Μπορεί να υπάρχουν τυπικοί βέβαια λόγοι, αλλά η ουσία είναι πως δείχνουν να μην έχουν διάθεση να διεκδικήσουν σοβαρά το Τ.Τ.

Να τους απασχολεί άραγε ότι δεν τα έχουν ακόμα «βρει» μεταξύ τους, άρα, πώς να κινηθούν για να βάλουν και έναν «τρίτο» στη σχέση; Πιθανό.

Το πιο πιθανό όμως είναι ότι η «χαλαρή» εκ μέρους τους συμπεριφορά στη διεκδίκηση, οφείλεται στο γεγονός ότι αν έπαιρναν το Τ.Τ., οι τρείς μαζί θα έλεγχαν γύρω στο 65% της αγοράς, κάτι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού δύσκολα θα επέτρεπε.

Με αυτά τα δεδομένα, η πιθανότερη κατάληξη της διαδικασίας είναι να οδηγηθεί το «φιλέτο» του Τ.Τ στην Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα