ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ EL PAIS: Λύση στην κρίση η συμμαχία του Νότου

Ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην El Pais, απευθύνει κάλεσμα για τη σύμπηξη μίας πλατιάς συμμαχίας των λαών και των προοδευτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού νότου.

Η λιτότητα είναι μια θεμελιώδης πολιτική επιλογή και η ανατροπή της προυποθέτει την ήττα της στο πεδίο της πολιτικής, τονίζει ο κ. Τσίπρας

και στο πλαίσιο αυτό δηλώνει ότι στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης «ώστε να διαμορφώσει απο κοινού μια αποτελεσματική γραμμή αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ελίτ και μία θετική πρόταση διεξόδου γύρω απο την οποία θα είναι δυνατή η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των λαικών δυνάμεων».

«Ειδικότερα στις χώρες του ευρωπαικού νότου που αντιμετωπίζουν κοινές και μεγάλες δυσκολίες, ο ειλικρινής διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και η πλατύτερη δυνατή συμμαχία των λαών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και τη διεύρυνση ρηγμάτων στις πολιτικές λιτότητας, την ανάσχεση της ύφεσης, και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα θεμελιώνουν τη δημοκρατία και την ισότιμη συνεργασία στην Ευρώπη», καταλήγει στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα