ΤΣΙΠΡΑΣ-ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Να πει “όχι” η Κύπρος στον εκβιασμό – Ευθύνες σε Α.Σαμαρά και Ν.Αναστασιάδη

«Το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο» υπογραμμίζει σε αποψινές δηλώσεις του ο Α. Τσίπρας.
Και συνεχίζει: «Ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις».«Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα»

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «η κατάπτυστη και νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία ελήφθη με την πολιτικά εγκληματική συμφωνία των κυβερνήσεων Α. Σαμαρά και Ν. Αναστασιάδη, αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνες εθνικές εξελίξεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει «στο λαιμό της» και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που ενταφιάζει την Κύπρο».

Καλεί επίσης τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό «αυτήν την ιστορική ώρα να απαντήσουν με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους άθλιους εκβιασμούς και τις βρώμικες πιέσεις και με τις μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις τους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις του Eurogroup, που καταδικάζουν και υποθηκεύουν το μέλλον της Κύπρου και συνθλίβουν περαιτέρω την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα