ΤΣΙΠΡΑΣ – ΒΟΥΛΗ: Τα σκάνδαλα θα αποκαλυφθούν – Επίθεση κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Παπαντωνίου και Σημίτη

«Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων φαντασμάτων που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε. Και μέχρι τότε δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω», είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προκύψουν στοιχεία και για την περίοδο του χρηματιστηρίου!

«Σε αυτή την προανακριτική

επιτροπή θα ακουστούν πολλά, η αλήθεια θα λάμψει και ο κόσμος να μάθει πολλά. Όποιος ψάχνει βρίσκει και μπορεί ψάχνοντας να μην προκύψουν στοιχεία μόνο για την υπόθεση των εξοπλιστικών αλλά να προκύψουν στοιχεία και για μίζες την εποχή του χρηματιστηρίου, μιας υπόθεσης που κουκουλώθηκε και ποτέ δεν μάθαμε την αλήθεια γύρω απ’ αυτήν».

Ο κ.Τσίπρας τόνισε πως «η μάχη για τη διαφάνεια δεν σταματάει στον Γιάννο Παπαντωνίου, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις όπως είναι η Novartis και όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το πάρτι στο χώρο της υγείας».

«Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία σε αυτή την βουλή και θα την έχουμε για πολλά χρόνια δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα κάτω. Ολες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για την διαφάνεια δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην πρόκληση της αντιπολίτευσης να γίνει προανακριτική επιτροπή για τον Παύλο Πολάκη . «Και ο Πολάκης και η κυβέρνηση με την επιμονή μας θα δικαιωθούν. Με ρωτάτε αν θα κάνουμε προανακριτική για τον κύριο Πολάκη, σας απαντώ με μια παροιμία: «Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη θα επιμείνουμε και θα δικαιωθούμε».

Οπως αποκάλυψε ο Αλ. Τσίπρας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση για την εξεταστική για τα θέματα της υγείας. Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε πως «σε αυτή την υπόθεση δεν θα είστε τόσο άνετοι όσο είστε σήμερα».

Για την εποχή Σημίτη

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «Δεν λεμε και κατι σημαντικό όταν αναφερόμαστε σε μίζες την εποχή των παχιών αγελάδων της περιόδου Σημίτη. Είχαν γραφτεί από τότε και η κοινωνία βοούσε. Μίζες παντού! Σε δημόσια έργα, σε δρόμους που κόστισαν 5φορές πάνω. Σε χρηματιστηριακές φούσκες , ρεμούλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τραπεζικό χρήμα, σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. Δομημένα Ομόλογα που ζημίωσαν με τεράστια ποσά τα αποθεματικά ταμείων κ.α.».

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός τους επέκρινε για την απουσία τους από τη σημερινή συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τους κατηγόρησε για φυγομαχία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει πριν από δέκα ημέρες να αναβληθεί η σχετική συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να παραστεί, αλλά δεν έδωσε το παρών σήμερα.

Πυρά και κατά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε το πρωί για τη Μάλτα, προκειμένου να μετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. “Δεν υπήρχε πτήση να φύγει αργότερα για τη Μάλτα. Είναι πολιτική επιλογή που δίνει την ευκαιρία στον λαό να βγάλει συμπεράσματα από την αμηχανία σας, τη σιωπή σας και τη φυγομαχία σας»

Ο Νίκος Δένδιας πήρε τον λόγο και απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός Ελλάδας για θεσμική του υποχρέωση.

«Οπως πολλές φορές απουσιάσατε και εσείς και ουδέποτε σας κατηγορήσαμε ούτε δημιουργήσαμε θέμα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ προς τον κ. Τσίπρα. «Να σας θυμίσω την απουσία σας από τη συζήτηση που έγινε μετά από αίτημά μας για εξεταστική για την οικονομία. Δεν εγείραμε θέμα από σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο. Θα σας παρακαλέσω τον ίδιο σεβασμό να απολαμβάνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Keywords
Τυχαία Θέματα