Τσίπρας σε Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα, δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Στα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία με τις μονομερείς αξιώσεις της, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο

πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, υπογράμμισαν τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Στο Αιγαίο κρίνεται η ικανότητα της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι μέρα με τη μέρα γίνεται μέρος της λύσης, από μέρος του προβλήματος, παρότι επωμίστηκε ένα μεγάλο βάρος.

Η δραστηριοποίηση του NATO στον εντοπισμό των διακινητών και η υποβοήθηση των Τουρκικών Αρχών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο είναι σημαντική, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είχαμε ουσιαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε ότι υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφύγων/μετανατών που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα