Τσίπρας – Ερντογάν: Συνάντηση μιας ώρας

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ενρτογάν, στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.

Το τετ-α-τετ έγινε στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει η τουρκική αποστολή.

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια της οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο πρωθυπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

http://www.bankwars.gr/%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83/

Keywords
Τυχαία Θέματα