Τσαβούσογλου σε Π.Καμμένο: “Aν υπάρξει ένα ανεπιθύμητο δυστύχημα δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί”

08:37 2/2/2017 - Πηγή: BankWars

Απάντηση – πρόκληση στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, δίνει μέσω συνέντευξής του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το RIK, κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο “να συνετιστεί”, προειδοποιώντας ότι αν υπάρξει ένα ανεπιθύμητο δυστύχημα

δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί. Σε δηλώσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι «αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς» και κατηγόρησε την Ελλάδα πως από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες.

Η Τουρκία είπε συμπεριφέρεται με λογική για να μην υπάρχει ένταση. Κάλεσε ακόμα τον Πάνο Καμμένο να συμπεριφερθεί με ωριμότητα όπως πράττει κατά τον ίδιο και η Τουρκία.

«Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ο Αλλάχ φυλάξει, γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διαμήνυσε στην Άγκυρα πως «καουμποϊλίκια ανατολίτικου τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», σχολιάζοντας το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και ειδικότερα στα Ίμια.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 πως «εμείς θέλουμε την ειρήνη» και δεν επιδιώκουμε “τσαμπουκά” στο Αιγαίο. «Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, αεροσκάφος να μην αναχαιτίζεται», ξεκαθάρισε και επανέλαβε πως το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει πολύ υψηλό παρά την οικονομική κρίση.

Η Τουρκία είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε. Ως εκ τούτου, οφείλει να σέβεται τους διεθνείς αγώνες, τόνισε. «Αν τολμάει ο κ. Ερντογάν, ας απευθύνει απειλές στη Μέρκελ και τον Τραμπ»

Keywords
Τυχαία Θέματα