Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να πιέζουν την υπομονή μας – Δεν παίρνουμε στα σοβαρά πρόσωπο που έχει συμπλέγματα

Προκλητικός εμφανίστηκε και σήμερα ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας τόσο στον Πάνο Καμμένο όσο και το ελληνικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν χρειάζεται να πιέζουν την υπομονή μας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και ερωτηθείς από δημοσιογράφο πώς αξιολογεί τις δηλώσεις του Πάνου

Καμμένου, χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Ειδικότερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχει ένας κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, στον οποίο σημμετέχει ένα ακραίο και ρατσιστικό κόμμα. Ο πρόεδρος αυτού του κόμματος έγινε υπουργός Άμυνας όταν εισήλθε στον συνασπισμό και έκτοτε είναι συνεχώς προκλητικός.

Όπως σημείωσε, είμαστε μια ώριμη χώρα με αυτοπεποίθηση, οπότε δεν παίρνουμε συνήθως στα σοβαρά ένα πρόσωπο που έχει κάποια συμπλέγματα, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να αγνοήσουμε και τις ευαισθησείς των πολιτών μας στο θέμα. Το καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα λέγονται για πολιτικους λόγους, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ο Μ. Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το κακομαθημένο παιδί του συνασπισμού… Αλλά τι θα κάνουμε επειδή είναι κακομαθημένος; Είναι δική μας δουλειά να το αντιμετωπίζουμε αυτό; Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες, αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μας αλλά είμαι πρόθυμοι να δουλέψουμε για να τα λύσουμε. Στη διάρκεια της Ιστορίας υπήρξαν πόλεμοι μεταξύ μας, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια επαναπροσέγγιση των λαών. Οι Τούρκοι πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά, οι Έλληνες επισκέπτονται την Τουρκία. Κάνουμε παρόμοια πράγματα, τα οποία δεν επιτρέπεται να επισκιάζονται από ένα κακομαθημένο παιδί, ούτε όμως η Ελλάδα έπρεπε να αφήσει να συμβαίνει αυτό.

Καταλήγοντας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία ανταγωνισμού, με αυτή τη φιλοσοφία. Δεν χρειάζεται να τους δείξω ότι έχουμε δύναμη. Ξέρουν πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν τα τουρκικά στρατεύματα. Η κυβέρνηση το ξέρει ακόμα καλύτερα. Μπορούν να το πουν στο κακομαθημένο παιδί. Δεν χρειάζεται να πιέζουν την υπομονή μας.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τη δήλωση Τσαβούσογλου το Σάββατο πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος μπορεί να αποβιβαστεί στα Ίμια όποτε θέλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα