Τροπολογία Βενιζέλου για προστασία των στεγαστικών δανείων που θα μεταβιβαστούν σε ξένα funds

Τροπολογία η οποία προβλέπει προστασία των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων ώστε να μη θίγονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη, ακόμη και αν αυτά μεταβιβαστούν σε ξένα funds, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τροπολογία – Προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου “Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”

Αιτιολογική

έκθεση

Με τις ρυθμίσεις του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου περιορίζεται δραστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη που υπάγεται στο πεδίο του ν. 3869/2010, όπως ισχύει. Κατόπιν αυτού είναι αναγκαίο τουλάχιστον να προβλεφθεί ρητά οτι οι ευνοϊκές για τον οφειλέτη ρυθμίσεις λόγω υπαγωγής στο πεδίο του ν. 3869/2010, όπως ισχύει, ακριβώς επειδή αφορούν τον ίδιο, την οικογένεια του και την οικονομική του κατάσταση, δεν θίγονται από οποιαδήποτε μεταβολή στο πρόσωπο του δανειστή ή κάποιου από τους τυχόν περισσότερους δανειστές ή απο οποιαδήποτε μεταβολή στο κανονιστικό πλαίσιο εποπτείας επί του δανειστή ή κάποιου απο τους τυχόν περισσότερους δανειστές.

Από την προτεινόμενη τροπολογία – προσθήκη δεν προκαλείται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού

Κείμενο τροπολογίας – προσθήκης

“Στο άρθρο 15 του σχεδίου νόμου προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής :

10. Οι ευνοϊκές για τον οφειλέτη ρυθμίσεις λόγω υπαγωγής του στο πεδίο του νόμου 3869/2010, όπως ισχύει, δεν θίγονται από οποιαδήποτε μεταβολή στο πρόσωπο του δανειστή ή κάποιου από τους τυχόν περισσότερους δανειστές ή από οποιαδήποτε μεταβολή στο κανονιστικό πλαίσιο εποπτείας επί του δανειστή ή κάποιου απο τους τυχόν περισσότερους δανειστές.

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015

Ο προτείνων βουλευτής

Ευάγγελος Βενιζέλος

Keywords
Τυχαία Θέματα