Τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, απέναντι από τη Βουλή – Καταδικάζουν τα κόμματα

(upd) Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, ακριβώς απέναντι από τη Βουλή !

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και είχαν κατεύθυνση από το Χίλτον προς το Σύνταγμα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία

και πέταξαν αντικείμενο, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Μια μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού παρκαρισμένη στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος βρήκαν οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μοτοσικλέτα ταιριάζει με τις περιγραφές που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες για τους δύο δράστες της επίθεσης.

Μήνυμα νηφαλιότητας από τον Γάλλο πρέσβη, μετά την επίθεση κατά της πρεσβείας

Καταδικάζουν τα κόμματα

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών», συνεχίζει και καταλήγει τονίζοντας ότι «οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες»…

Με δυο αναρτήσεις στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε.

«Ανησυχία και αγανάκτηση για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημα μας. Εκφράζω την συμπαράσταση όλων μας στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και σε όλους τους αστυνομικούς για την δύσκολη αποστολή τους», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών γι’ αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι» επισημαίνει.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα