ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ και μετά η διαπραγμάτευση

Τις πιέσεις προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκγη εντείνει η τρόικα, προκειμένου να προωθηθούν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, διαμηνύοντας ότι οι προτάσεις του ΟΟΣΑ θα αποτελέσουν κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων.

Την ύπαρξη της επιστολής αυτής, επιβεβαίωσε

σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη μείωση της γραφειοκρατίας, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την επιστολή, η τρόικα αναφέρεται σε πλήρη εφαρμογή των προτάσεων «με πολύ λίγες και καλά αιτιολογημένες εξαιρέσεις» και επισημαίνει τα σημαντικά οφέλη για την οικονομία που θα είχε η εφαρμογή των προτάσεων, η οποία, όπως τονίζεται, «θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για την προθυμία και την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει με επιτυχία κρίσιμες για την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Δεν είναι εύκολο η τρέχουσα αξιολόγηση να ολοκληρωθεί, χωρίς μια πολύ πειστική εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ και θέλαμε να φέρουμε αυτό το θέμα στην προσοχή σας», διαμηνύει η τρόικα, μέσω της επιστολής της.
Κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων αποτελεί η δυνατότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ σε τομείς της αγοράς, όπως η ημερομηνία λήξης στο φρέσκο γάλα, η απελευθέρωση για το ψωμί και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε νωρίτερα:

«Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν γιατί μας το υπαγορεύει η δική μας συνείδηση και όχι οι υποδείξεις της τρόικας».

Εμφανίστηκε ωστόσο ενοχλημένος από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι επιστράφηκε το προσχέδιο που εστάλη στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε μαθητές για να μας κουνά το δάκτυλο η τρόικα. Η διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις είναι μια διαρκής διαδικασία».

Original article: ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ και μετά η διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα