Τρόικα: Πάρτε τους ότι έχουν!…Θα τους απαντήσει κανείς;

08:40 8/3/2013 - Πηγή: BankWars

Η τρόικα, που μπορεί να έχει δίκιο ως προς το θέμα της μη απομάκρυσης των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο, το…έχει παρακάνει στο θέμα των ρυθμίσεων των χρεών, εφαρμόζοντας σκληρή τακτική απαιτήσεων που είναι εκτός δυνατοτήτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Η ελληνική πλευρά, αντί να τους πει “ως εδώ”, κάθεται και διαπραγματεύεται. Θυμίζει το ανέκδοτο που ο κλέφτης μπαίνει στο σπίτι, παίρνει αυτά που νομίζει και …τον κερνάμε ένα γλυκό για να συζητήσουμε τι θα γίνει και με το ίδιο το σπίτι…

Το πλαίσιο ρυθμίσεων

που προτείνει η κυβέρνηση:
-διάκριση των οφειλών ανάλογα με την προέλευσή τους (εισόδημα, περιουσία κλπ).

-εξέταση της φοροδοτικής ικανότητας ανά οφειλέτη. Πρακτικά, να καλείται να δίνει στην εφορία ό,τι του απομένει αφού πληρώσει τα πάγια έξοδά του κάθε μήνα.

-τον θεσμό της «προειδοποιημένη καθυστέρησης» στην πληρωμή των δόσεων, ώστε να διατηρεί την ρύθμιση ή να παρατείνει την ισχύ της και να μην την χάνει στην πρώτη δυσκολία ο οφειλέτης.

-άμεση ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις κλπ) εάν ο φορολογούμενος δεν πληρώσει εμπρόθεσμα έστω και μία δόση της ρύθμισης την οποία ζήτησε. Ουσιαστικά θα είναι η ρύθμιση θα είναι «τελευταία ευκαιρία» αλλά και η «παγίδα» για όσους “έπαιζαν” με τα μέτρα του είδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα