ΤΡΟΪΚΑ: Χωρίς συμφωνία για δάνεια νοικοκυριών και χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

19:05 8/3/2013 - Πηγή: BankWars

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ στελεχών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, σχετικά με το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και δεν απέκλειαν να υπάρξει νέα συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς τα Ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές αρμόδια στελέχη, ανέφεραν

ότι στόχος είναι έως την 1/7/2013 να μεταφερθούν στο ΙΚΑ όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών..

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, για την Κυριακή στις 15.00 ορίστηκε το νέο «ραντεβού» του Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ενστάσεις για το ν/σ που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στο μεταξύ, «ανοιχτό» παραμένει και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τους εκπροσώπους των δανειστών να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι επιφυλάξεις παρέμειναν μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στη σημερινή συνάντηση η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να ποσοτικοποιηθούν οι επιμέρους προσεγγίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα διατηρεί επιφυλάξεις ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες που δημιουργεί η ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα