Τρικλοποδιές στα φορολογικά των δικαστικών – Πως θα γίνει η επιστροφή φόρου

Το Μισθοδικείο με απόφασή του επέβαλε την ίδια φορολογική μεταχείριση των εισοδημάτων των δικαστικών με αυτήν των βουλευτών που δικαιούνται έκπτωση δαπανών 25%.

Η αρχική εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε την αυτόματη επανακαθάριση των εισοδημάτων των δικαστών για την τελευταία τριετία, προκειμένου να γίνει η αφαίρεση ποσού δαπανών 25%.

Όμως, στην νέα, διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αναφέρεται ότι η αφαίρεση του 25% θα ισχύει για τη φορολόγηση του εισοδήματός τους,

όχι όμως και για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να αφαιρεθεί ποσό 25% από το εισόδημα των τριών τελευταίων ετών, θα πρέπει να απευθυνθούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου στις εφορίες και να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση.

Για την εξέλιξη αυτή, η οποία κάθε άλλο παρά τιμά την υπογραφή του κράτους (σ.σ. άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ειδική φορολογιή μεταχείριση των δικαστικών), προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Χ.Θεοχάρη, ο οποίος την απέδωσε σε εκδικητική στάση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια.

Χ. Θεοχάρης

Η συναλλαγή που επιχείρησε η κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει τη θετική ψήφο των δικαστών έπεσε στο κενό, σχολίασε ο βουλευτής , υποστηρίζοντας ότι «οι δικαστές καλούνται να πληρώσουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά με το κόψιμο των αναδρομικών που η ίδια η κυβέρνηση τους είχε χορηγήσει».

«Χωρίς να έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την απόφαση του ΣτΕ τα αναδρομικά κόπηκαν, επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέθηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια στους δικαιούχους εν είδει καψονιού» σημειώνει και αναρωτιέται «πού πήγε η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που σε λιγότερο από ένα μήνα εξέδωσε αντιφατικές εγκυκλίους υπό τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα