Τρία deals, τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι

Τα τρία τραπεζικά deals που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει τον τραπεζικό χάρτη. Και το ερώτημα που απασχολεί οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους ποιο από τα τρία deals ήταν πιο πετυχημένο. Οι απόψεις διχάζονται. Κάποιοι θεωρούν πως σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται η Alpha Bank, αφού με την απόκτηση της Εμπορικής, πέτυχε να μειώσει τις κεφαλαιακές της

ανάγκες. Άλλοι πάλι εκτιμούν πως την κίνηση – ματ την έκανε η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς κατάφερε από ουραγός να βγει μπροστά. Με την απόκτηση της «καλής Αγροτικής» και της Γενικής, το ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς θα φθάσει τα 77 δισ. ευρώ, νούμερο το οποίο προσδίδει μεγάλη αξία στον όμιλο. Τέλος υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει πως η Εθνική Τράπεζα θα παραμείνει ο κορυφαίος όμιλος στην Ελλάδα, μετά την συγχώνευση με την Eurobank. Αν και κάποιοι θεωρούν πως το συγκεκριμένο deal κρύβει κινδύνους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μην συμφωνήσει πως όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση το νέο σχήμα θα έχει ηγετική θέση στην αγορά.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται πως οι τρεις τραπεζικές συμφωνίες δημιουργούν ισχυρά σχήματα, ικανά να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα. Ποιος όμιλος θα έχει την κυρίαρχη θέση στην τραπεζική σκακιέρα θα αποδειχθεί σε 1 με 2 χρόνια.

σχετικά άρθραΣτη Βουλή με τροπολογία το πρώτο μέρος των μέτρωνΑπάντηση της Τράπεζας Κύπρου για τη πτώχευση της UniastrumLeasingΣαμαράς: Άλλαξε το κλίμα (+video)Καλωσορίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Alpha το deal με ΕμπορικήΟι στενές επαφές Μέρκελ-ΣαμαράΚαραμούζης: Αναγκαία η δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτωνΤρεις προτάσεις για την καινοτομίαΠαράνομες μεταρρυθμίσεις στην…εργασίαΤο «καυτό» email του Βρούτση στην τρόικαΠολλά μπράβο για την Ελλάδα, λεφτά τίποτα!
Keywords
Τυχαία Θέματα