ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: «Παράνομο το ταμείο εκκαθάρισης» λένε οι ευρωβουλευτές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αμφισβητεί τη νομική βάση της συμφωνίας για τη δημιουργία του ταμείου εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών με διαθέσιμα κεφάλαια 55 δις. ευρώ.

Όπως γράφουν οι Financial Times, οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι η διακυβερνητική συμφωνία που έχει σχεδιάσει το Βερολίνο παραβιάζει τη συνθήκη της Ε.Ε..

Ευρωβουλευτές αναφέρουν σε επιστολή τους

προς την ελληνική προεδρία, ότι η διακυβερνητική συμφωνία για το ταμείο εκκαθάρισης της τραπεζικής ένωσης είναι παράνομο, επειδή παρακάμπτει τις καθιερωμένες νομοθετικές διαδικασίες της ΕΕ.

Το κοινό μέτωπο κατά της συμφωνίας υπογραμμίζει τη δυσκολία που θα έχουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική φόρμουλα για το θέμα έως την Άνοιξη, όταν το ευρωκοινοβούλιο θα διαλυθεί εν όψει των εκλογών, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα των FT υπενθυμίζει ότι στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2013, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για ένα ενιαίο καθεστώς και ταμείο εκκαθάρισης των τραπεζών. Ωστόσο, η συμφωνία έχει επικριθεί, επειδή προβλέπει μακρές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων και ανεπαρκή κεφάλαια για το ταμείο.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: «Παράνομο το ταμείο εκκαθάρισης» λένε οι ευρωβουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα