ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βελτίωση θα δείξουν τα οικονομικά αποτελέσματα – Την αρχή κάνει σήμερα η Εθνική

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσουν το επόμενο τριήμερο οι τέσσερις συστιμικές τράπεζες, καθώς είναι εμφανής η βελτίωση του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Την αρχή κάνει σήμερα η Εθνική Τράπεζα, ακολουθεί αύριο η Alpha Bank ενώ ο χορός θα κλείσει την Παρασκευή με την

Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank.

Τα αποτελέσματα για το εννεάμμηνο του 13 αποτυπώνουν θετικές τάσεις που επιτρέπουν αισιοδοξία για τα επόμενα τρίμηνα, αν βελτιωθεί παράλληλα και το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ενώ ήδη από τα αποτελέσματα εξαμήνου καταγράφηκαν ενδείξεις σταθεροποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη λογική κυρίως της επιβράδυνσης στο ρυθμό ανόδου μετά από πολλά τρίμηνα, πλέον όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στην ανάσχεση της αυξητικής τάσης ώστε στη συνέχεια να αρχίσει η αποκλιμάκωσή τους.

Επίσης, βελτίωση για το κόστος χρηματοδότησης προκύπτει και από την αποκλιμάκωση του κόστους για τη ρευστότητα που αντλείται από το ευρωσύστημα. Η εξάρτηση από τον ακριβότερο ELA είναι εξαιρετικά περιορισμένη πλέον, στα 8 δισ. ευρώ περίπου, ενώ κατά το μέρος της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που κινείται στα 70 δισ. ευρώ, επίσης αισθητά μειωμένη, η εκ νέου μείωση του βασικού επιτοκίου ευνόησε τις ελληνικές τράπεζες.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βελτίωση θα δείξουν τα οικονομικά αποτελέσματα – Την αρχή κάνει σήμερα η Εθνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα