ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλα ανοιχτά για τις κεφαλαιακές ανάγκες

Οριστική συμφωνία μπορεί να μην υπήρξε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της Τρόικας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Προβόπουλος και οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ βρήκαν κοινό έδαφος.

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος παρουσίασε τα αποτελέσματα των stress tests, βάση των οποίων ο τελικός λογαριασμός για τις κεφαλαιακές ανάγκες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κινείται

μεταξύ των 5,5-6 δισ. ευρώ.

Η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της καθώς εκτιμάται ότι η μεθοδολογία, οι παραδοχές και οι τεχνικές προδιαγραφές που έχουν επιλεγεί είναι αυτές που αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της οικονομίας, όπως αυτή διαφαίνεται βάσει των τελευταίων οικονομικών στοιχείων αλλά και την κατάσταση των πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών μετατίθεται για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας θα βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με στελέχη της ελληνική κεντρικής τράπεζας, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας και του κ. Προβόπουλου.

Οι τράπεζες παραμένουν αισιόδοξες ότι το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών δεν θα αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο για την ομαλή συνέχεια της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής τους.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλα ανοιχτά για τις κεφαλαιακές ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα